Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hungarovox

Rendezés:

Kaszás István: Kinőtt ifjúkor

2.800 Ft

Kinőtt Ifjúkor (Hungarovox Kiadó 2021)

„A mi írónk a novella birodalmában otthonosan mozog. Miközben mesél, jól tudja: a novella egy rövid életszeletet ragad ki a nagy egészből, ám ez az életszelet jellemző a nagy egészre is. Miként például Móricz Hét krajcárában. kaszás István novellái egyszerre hagyományosak és modernek. Egyetlen emberi sors ábrázolásával hű képet fest a korról, a közelmúlt évtizedeiről is.”

Bakonyi István

József Attila díjas irodalomtörténész

Kaszás István: Letöltendő szabadságra ítélve

2.800 Ft

– Ez a novelláskötet jobban kötődik a jelenkorhoz, mint az előző – emelte ki az író. Kaszás István elmondása alapján, a történetek főszereplői többnyire az élet perifériájára szorult emberek, például egy harmonikás koldus, egy nyugdíjas illemtanár, vagy egy túlórázó varrónő. A szereplőkben viszont közös az erkölcsi tartás, és az, hogy a mindenkori túlterjeszkedő hatalommal állnak szemben.

– A könyv nekem arról is szól, hogy biztatást, bátorítást ad számomra, hogy sokkal izgalmasabb a közelmúltunk és a jelenünk is annál, mint amiről beszélni merünk. Szeretnék és próbálok is majd a jövőben talán még bátrabban arról a világról írni, amiben mi benne vagyunk – fogalmazott Kaszás István. A huszonegy novellából álló kötetet Kőnig Frigyes festőművész rajzai díszítik.