Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Irodalom, szépirodalom

Rendezés:

Kovács-Lázók Nikoletta: Miről álmodik egy robot ?

4.950 Ft
(1)

Modern haikuk, haigák és szenrjúk gyűjteménye. 

Verseskötet, mely egyetlen történet egy öntudatra ébredő robotról. A könyvet végigkíséri a kérdés: vajon miként látná a világot egy gép? 

Az első részben életről olvashatunk, az ébredésről, éjszakai Tokioról, a feldolgozatlan múltról, mely verseket áthat a filozofikus gondolkodás. 

A második rész a természet versei. Észlelések az égboltról, esőről, Holdról, az évszakok változásáról, hangulatképek tizenhét szótagban, szigorú formai kötöttségekkel. 

Az utolsó szakasz a szerelemről szól. A vonzalomtól a kínzó vágyakozáson át az elhagyottság fájdalmáig, az érzelmek szelídüléséig. 

A könyv modern, futurisztikus, mesterséges intelligenciával készült képekkel készült. 

Barnabás Varga: Egydollárosok a falon

3.490 Ft
Varga Barnabás első novelláskötetében 17 különleges történet csábítja az olvasót. Csavarokban gazdag, meglepő történetek, amelyeknek sem az idő sem a tér nem szab határt. Járunk Magyarországon, Egyiptomban, Dominikán, sőt még Írországban is. A novellák között nincsen összefüggés, de bővelkednek a váratlan fordulatokban, és egyaránt jellemző rájuk a csattanós, váratlan lezárás. Minden történetnek megvan a maga kritikus pillanata és egy bizonyos szarkasztikus tetőpontja is, amely csak arra hivatott, hogy lesokkoljon, vagy éppen kiemeljen a szürke hétköznapokból. Akik értékelni tudják a fanyar humort, a mély mondanivalót, mindenképpen vegyék kézbe ezt az igényes kötetet.

Zsiga Henrik: A remény koordinátái

3.980 Ft
8 ember 8 története. A mesélők: maguk a szereplők. Mindannyian megjárták a maguk személyes poklát: gyász, nemi erőszak, betegség, párkapcsolati viszály, szülői alkoholizmus, bántalmazás... ezerarcú a sor. A könyvben elmesélik, hogyan kapaszkodtak ki a mélyből.

Fehér Kinga: Játékom marad

2.290 Ft
A kötet 100 történetet mesél el 100 szóban, és igazán különleges olvasmányélmény. Pillanatok alatt kerülünk közel egy-egy emberhez, történethez, érzéshez. Felbukkan a tökéletes francia lány, egy pantomimművész, az éjszakát átmulató, emlékeit vesztett fiatal nő, a szomszéd kisfiú, a váratlan örökséggel egyedül maradó idős hölgy. A szereplők és a történetek oly színesek, akár a szivárvány. A komoly írások is mindig rejtenek apró vidámságot, reményt.

Márton Csilla: Boldogító impulzusok

3.000 Ft
A Boldogító impulzusok a Boldogító könyvcsalád harmadik kötete.Ez egy meditatív könyv, az egész év eseményeire írt versekkel. A kötet cselekvésre késztet, vágyat ébreszt, hogy értelmesen éld meg a napod!

Sinkó Melinda: Máté keresztje

3.200 Ft

Hogy alakul annak az embernek az élete, akinek megszabott utat rendeltek? Lehet-e önmaga, és milyen áron? 

Máté keresztje elbírhatatlan és letehetetlen egyszerre. Vajon hogyan lehet megbírkózni egy ilyen teherrel?

A regény szereplője egy orvos, aki egy végzetes hiba által kap esélyt, hogy elinduljon egy nehéz úton, ahol talán megtalálja a békéjét.

Varga Barnabás könyvei különleges ajánlat

5.000 Ft
Az egydollárosok a falon c. novellás kötet és a Az erdő rejtekén c. regény most különleges akcióként egyben mindössze 5.000.-Ft-ért megrendelhető. Foxpost választása esetén átvállaljuk a szállítási költséget!

Sinkó Melinda: Kitti

2.100 Ft
"Mikiről 10 hónapos kora körül derült ki, hogy beteg. Először csak az tűnt fel neki, hogy nem tudja a kicsit szoptatni, gyenge, nem tartja a fejét. Még sírni is alig volt ereje. Aztán sokáig nem fordult meg az oldalára. Hiába mondta a gyerekorvosnak, hogy valami nincs rendben, nem történt semmi. Aztán jöttek a rohamok. Először egy nátha idején kezdett rángatózni a karja, azt mondták, hogy lázgörcs, kapott kúpot. Később már naponta többször is fennakadtak a szemei, megfeszült a kis teste, és egész teste remegett. Sokféle vizsgálatra küldték el, de nem tudták megmondani, mi a baja. Végül úgy döntöttek, hogy valószínűleg a szülésnél lépett fel oxigénhiány. Egymás után próbálták ki a különböző gyógyszereket, mire sikerült ritkítani a rohamokat. Azóta már hat év telt el. Hat nagyon hosszú év..." (részlet a regényből)

Svitel Anna: Csevegő múmiák

4.490 Ft
"Kezdetben vala az Ige-n", konstatálja az író, akinek hősei elszántan vetik bele magukat
az élet-halál küzdelembe.
A regény egy XX. századi freskó, amelyen az Istenhez igazodó Mama és a szókimondó
Nagymama a színfoltok.
A szereplők mind-mind a maguk igazát keresik, de az elbeszélés polifon harmóniája
az élet elsőbbségét igazolja.
Az író semmi különösnek a különleges leírásával az alig valamit is különlegessé teszi;
ez kétségkívül a legfőbb erénye.

Jánoki-Kis Viktória: Átlépsz velem a víz felett

3.500 Ft

A lírai című Átlépsz velem a víz fölött kötet meglehetősen szigorú. Nem hagy kiutat, nem engedi meg a maszatolást, elnagyolást. Megfellebbezhetetlenül tárja föl a lényeget. A szerző úgy ír, hogy sem elvenni, sem hozzátenni nem nagyon lehet a szövegeihez. Megérezzük, hogy mindennek jelentősége van ebben a kötetben. Nem véletlenül került bele vagy maradt benne. Komolyan vesszük a narratívát. Összekapjuk magunkat, koncentrálunk, ami gondolatilag nem is nehéz a tiszta nyelvezetnek köszönhetően (…) És annyira beleveszünk a valóság feltárt és elénk vetített világába, hogy olvasás közben szinte nem is vagyunk képesek észlelni az írói gesztusokat. Minden olyan magától értetődőnek, törvényszerűnek tetszik, mintha csak úgy megtörtént volna.” (Részlet Szarka Klára: A hétköznapiság forgataga című recenziójából, ESŐ irodalmi lap, 2021. ősz)

Sinkó Melinda: Az elnök asszony kocsija

2.200 Ft
Az ember úgy van megalkotva, hogy vonzza a bajt. Senki nem tud szépen elégedetten eléldegélni, mindig többet akar. Nincs olyan szép eszme, ami mögé be ne állnának a kufárok.

Kaszás István: Kinőtt ifjúkor

2.800 Ft

Kinőtt Ifjúkor (Hungarovox Kiadó 2021)

„A mi írónk a novella birodalmában otthonosan mozog. Miközben mesél, jól tudja: a novella egy rövid életszeletet ragad ki a nagy egészből, ám ez az életszelet jellemző a nagy egészre is. Miként például Móricz Hét krajcárában. kaszás István novellái egyszerre hagyományosak és modernek. Egyetlen emberi sors ábrázolásával hű képet fest a korról, a közelmúlt évtizedeiről is.”

Bakonyi István

József Attila díjas irodalomtörténész