Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

E-könyv, hangoskönyv

Ma már nagyon népszerű a hagyományos könyv mellett az e-könyv és a hangoskönyv. Utazáskor, nyaraláskor különösen kényelmes megoldás, ha számtalan kötet helyett e-könyvet viszünk magunkkal. Az autóban pedig gyorsabban telik az idő egy jó hangoskönyv hallgatásával.
Rendezés:

Párkányi Zoltán: Barlabássy és az előre nem tervezett gyilkosság (e-könyv)

1.990 Ft
CSAK REGISZTRÁCIÓ UTÁN RENDELHETŐ!
 

Barlabássy Ágostont a Kakasvári Kapitányság felügyelőjét ezerkilencszázharminckettő egyik hideg őszi hajnalán egy elvágott torkú fiatalember holttestéhez riasztják a Kakas folyó partjára. A holttest személyazonossága ismeretlen, szájában egy kártyalapot találnak a cigánykártyából. Stephanich rendőrkapitány ideges. Az első következtetések levonása után ezen a vonalon indul el a nyomozás, mely során sikerül felgöngyölíteni egy illegális kártyabarlangot, kiderül, hogy Kakasváron miért nem lehet marhapörköltet kapni, megismerjük Sáfrány apót az orgazdát, Bicegős Gizit, aki egy kiváló cafka és poharakat eszik, megtudjuk, hogy az Ipar Vendéglőnek új séfje van, akit Balatonszemesről a Kistücsökből csábítottak át. Bartos János beleszeret Tóth Katicába, Barlabássy pedig kénytelen beismerni magának, hogy az ügy egyik fontos tanúja nem hagyja hidegen.

A Barlabássy által kitalált új módszert alkalmazva a detektívcsapat szűkíti a kört. Végül egyetlen gyanúsított marad.

Ez a történet nem egyszerűen krimi, hanem detektívmese. Egy krimisorozat, a kakasvári történetek első része.Erdős Sándor: Szellemek árnyéka (e-könyv)

2.000 Ft
Egy tipikusan magyar környezetben játszódó misztikus krimit tart a kedves olvasó a kezében. A borzongás garantált, ám a rekeszizmokat is kéretik olvasás előtt kicsit megedzeni. Szellemek zargatják egy kis falu lakóit és még gyilkosságot sem átallanak elkövetni. A fővárosból érkező nyomozó nehéz helyzetben van, hiszen az elkövetők testetlen lények. Sok viszontagság és mulattató helyzet után fényt is derít a rejtélyre, ami oly meglepő, hogy még a kötet íróját is megdöbbentette.

Erdős Sándor: A császkáló múmia titka (e-könyv)

2.300 Ft

Hová császkálhat el egy több ezer éves múmia? Miképpen ünnepli egy zsugori ember a karácsonyt? Hogy érzi magát egy vámpír a néptelen pusztán és vajon hová tűnt el a fehér kutyapiszok?

Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a szerző a választ Rejtői humorral átszőtt történeteinek keretein belül. Rövid humoros kisprózák sorakoznak a kötetben, melyek olvasása megnevettet, de el is gondolkodtatja a kedves olvasót.

Erdős Sándor: Vihar után (e-könyv)

1.000 Ft

Sosem volt könnyű magyarnak lenni, de mégis mindig csodás. Nézzünk szét a dombtetőről, folyópartról, pazar látvány fogad minket. Én most mégis egy másfajta látványról beszélek. Hunyjuk le szemünket, és a lelkünket nyissuk ki. Álljunk bár az út elején, vagy tekintsünk vissza az öreg távolból, egy olyan lélek-tájat élhetünk meg, mely csak itt vár ránk, kicsiny országunkban. Nagy segítségünkre van ebben egy különös térkép, ami nem más, mint Erdős Sándor: Vihar után című verseskönyve.
A természet lelkünkben él, virága szívünkben bont szirmot. A fák ölelnek, kunyhójukba invitálnak, ahol szívélyes öregek mesélnek nekünk. Öregek, akik itt élték le életüket. Havas télben, forró nyárban, mely egy-egy festményként jelenik meg a műben. Érezzük a vidéki ember csodálatos egyszerűségét, mely mindig honvágyat ébreszt bennünk, legyünk bárhol a világban. A festményeken hasonlatok ecsetelik mindazt, amit itt megéltünk, megélhetünk.
A karácsony közeledtével angyalok bukkannak fel, s bár az élet hol jót, hol rosszat hoz, érezzük: Isten mindenütt jelen van. Sokat segít nekünk ez a térkép az elmélkedésben. Segít feldolgozni a gyászt, megerősíteni bennünk az elengedést, miközben szeretteinket a szívünkbe zárjuk.
Nem hiányzik a térképről a mesék varázslatos ösvénye sem, mely gyermekkorunkat idézi, vagy épp gyermekünknek, unokánknak varázsol csodálkozó mosolyt szájára. És a titok! Mely mindig itt lapul valahol. A Feneketlen kút. Nosza, fejtsük meg!
Én végigjártam a térkép minden három és négysoros versét, s most egy dolgot érzek: hazataláltam.

Szabin A. Szabolcs

Könyvblogger