Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Történelmi, kaland

Rendezés:

Szabó Csilla Freya: Földébredés

3.900 Ft
Szabó Csilla Freya amatőr mítoszkutató és történész, a kelta kultúra rajongója. Második regényében arra törekszik, hogy átadja az olvasóknak a kelta vidék és múlt varázsát, és ezen keresztül megmutasson egy új, de valójában ősi életmódot és életfilozófiát. A különleges hangulatú regényben egy lelkes amatőr kutatócsoport ered a kelta titkok nyomába. Az írónő megmutatja nekünk, olvasóknak, hogy a Földébredés már zajlik.

Svitel Anna: Le siècle d'une grand-mére hongrois

5.000 Ft

Első regényében a szerző a XX. századi Magyarország egy-egy eleven képét festi meg. Egy belső és egy külső szereplő sorsán keresztül két szemszögből ad ízelítőt egy magyar család sorsából.

A múltból kilépve, ugyanazon gyökerekből táplálkozva, két leánytestvér egészen más, egymással ellentétes életirányt vesz. Az idősebb a megcsonkított haza örvényében él, a fiatalabb emigrál Franciaországba.

A regény francia nyelvű.

Balog István: A torony (Királycsinálók I.)

3.590 Ft
Balog István Királycsinálók-trilógiája igazi fantasy. Az első könyv A torony címmel jelent meg, egy régen játszott szerepjáték karaktereire épül. A regényt a különleges karakterek, intrikák, hatalmi harcok, politikai játszmák jellemzik, de megjelennek benne az érző szívek és az éles pengék is. A Trilógia második könyve előreláthatólag 2023-ban jelenik meg.

Zsiga Henrik: Végül magad maradsz

3.480 Ft
Ősi üzenet bukkan fel Peru mélyén, Machu Picchu falai közt. A kőbe vésett jelek eredete ismeretlen, tartalma megfejtetlen. A kutatásba a Pannonhalmi Apátság is bekapcsolódik, és Alexet, a magyar történészt kérik fel a rejtély tanulmányozására. A történészre súlyos feladat vár: az emberiség legnagyobb döntését kell meghoznia. Nincs segítsége, nincs kiút. Megérti a latin mondást: solus eris - végül magad maradsz. Az olvasó elé sereglenek az ókori és középkori világtörténelem eseményei, földrajzi, építészeti és művészettörténeti leírások és számos mesés helyszín. A regény nem spórol az izgalmakkal, fordulatokkal.

Zsiga Henrik: Atmosz

2.390 Ft
A korajövőben egy speciális hatóság felügyeli az emberi faj tisztaságát. A hatóság azokat az embereket, akikben több a mesterséges szerv, végtag, mint az eredeti, a távolba száműzi, még akkor is, ha mindössze egyszerű baleset az átültetések oka. A távol pedig nem más, mint Atmosz, amely összekapcsolódó telepek sokasága a Föld külső légterében. Jegg Kifou ezredes, a hatóság munkatársa maga is baleset áldozata lesz, és tetemes mennyiségű mesterséges beültetésben részesül. Döntenie kell: vagy a siralmas vég az égre emelt pokolban, ahol a száműzöttek saját, ismeretlen birodalmukban élnek a hírhedt Axonoss tábornok vezérletével, vagy a menekülés. Jegg utóbbit választja, és küzdelmes, egyre több rejtelmet szülő vándorlása kezdetét veszi.

Hadházi Anita: Örökölt múlt

4.590 Ft

Mit teszel, ha a kastéllyal együtt a múltját is megöröklöd?

London, 1819. Sophie Plumbury zavartalanul éli előkelő életét, mígnem apja vidéki birtokot örököl, és lányaival azonnal költözni akar. A Plumbury családot gazos park, omladozó falú kastély és egy mogorva házvezetőnő fogadja Berrytonban. Sophie nem is lehetne csalódottabb, nem érti, apjának mi oka van rá, hogy egy rozoga házért hátrahagyja kényelmes életüket, az úri társaságot. Gőgös viselkedésével magára haragítja a környék lakóit, még a falu elhivatott orvosával, Oliver Doyle-lal is összetűzésbe keveredik.

A kastély ráadásul nemcsak huzatos, hanem titkokat is őriz, a birtok néhai uráról különös pletykák keringenek a faluban. Sophie-t hidegen hagyják a történetek, amikor azonban kiderül, hogy az édesanyja fiatalon sok időt töltött itt, rájön, hogy talán ez a kastély a kulcs az asszony titokzatos múltjához. De nem csak a birtok kelti fel az érdeklődését. Bár megfogadta, hogy soha többé nem áll szóba Oliverrel, a sors úgy hozza, hogy segítséget kell kérnie tőle.

 

Hadházi Anita debütáló regénye kalandos utazás a múltba, mégis aktuális. Egy történet családi titkokról, önámításról és az őszinte szerelemről, ami ma is ugyanúgy reményt ad, mint kétszáz évvel ezelőtt.

Varga Barnabás: Az erdő rejtekén

4.490 Ft

Bujdosás, szerelem és hajsza egy összeesküvés árnyékában.

Egyetlen ember ismeri a titkot, amivel megválthatja a világot.

Azonban mi történik, ha nem adja magát önként?

A gyógyszermaffia nem ismer kegyelmet, hogy a gyógyhatású krém titkát megszerezze.

A szálak a nyüzsgő francia Riviéráról egy magyarországi kis faluba vezetnek. Bükkszentkereszt nyugodt, megszokott életét felborítja András érkezése. A férfi tudja, hogy jelenléte miatt semmi sem lesz már ugyanaz, mint azelőtt. Egy olyan titok birtokosa, amiért a maffiának emberéletekkel fizet, ha alibije kitudódik.

Kit kell feláldoznia a cél érdekében?

Varga Barnabás akciódús és egyben romantikus regényében az olvasó átélheti András izgalmas és érzelmekkel teli bujdoklását egy sűrű erdő mélyén, miközben a gyógyszermaffia lecsapni készül rá...